Ako vybrať mikrovlnku? Veľký test mikrovlniek v roku 2024!

Mikrovlnná rúra sa stala už takmer povinnou výbavou každej domácnosti. Dokážete si v nej kedykoľvek ohriať jedlo ba aj variť. Z dôvodu že výber týchto mikrovlniek je dosť rozľahlý sami sa orientovať v značkách a v porovnaní kvalít by bolo pre vás veľmi náročné. Preto vám s týmto výberom chceme pomôcť v tomto článku. Preto ak máte otázky ako: Akú mikrovlnku si vybrať?, Akej kvality je táto mikrovlnka? alebo Koľko W by mala mikrovlnka obsahovať? Ste na správnom článku, v ktorom vám poradíme a vypíšeme si rebríček tých najlepších.

Aký tip mikrovlnky hľadáte?

Dôležité je vedieť aký tip mikrovlnky chcete či to bude veľká mikrovlnka, malá mikrovlnka alebo vstavaná mikrovlnka. Každá mikrovlnka má nejaké svoje výhody voľne stojace mikrovlnky vám dokážu skrášliť celý kuchynský priestor. Ak si vyberiete elegantnú voľne stojacu mikrovlnku, táto mikrovlnka sa môže stať taktiež dominantnou časťou vašej kuchyne. Taktiež ju musíte dať na nejaké praktické miesto aby nezavadzala, a samozrejme aj vzdušné. Vzdušné miesto je taktiež veľmi dôležité kvôli odvetrávaniu. Vstavané mikrovlnné rúry majú tú výhodu že v kuchyni nezaberajú žiadne miesto, nezavadzajú pretože sú zapracované do nábytku. A dokážu sa stať dizajnovo pekným doplnkom. Miesto pre tieto vstavané mikrovlnky musí byť taktiež dobre odvetrávane. Tak ako mikrovlnky, aj chladničky a elektrické trúby môžu byť stavané a to kuchyňu spraví modernou a elegantnou.

Náš tip:

Nakupujte v kvalitných a overených e-shopoch: Andreashop.sk, Klarstein.sk, Planeo.sk, Fuego.sk

Vnútorný objem

Vnútorný objem mikrovlnky je dôležitým faktorom pri výbere tohto spotrebiča. Mikrovlnka s dostatočne veľkým vnútorným objemom ponúka väčšiu flexibilitu pri príprave jedál. Taktiež, je dôležité zohľadniť, aké jedlá budete v mikrovlnke často pripravovať. Väčší vnútorný objem umožňuje ohrievanie väčších porcií, ale aj prípravu celých jedál. Mikrovlnka s väčším vnútorným objemom je výhodná aj pre rodiny s viacerými členmi. Avšak, je potrebné si uvedomiť, že väčší objem znamená aj väčšie rozmery spotrebiča. Pri výbere je dôležité zvážiť aj dostupný priestor v kuchyni. Mikrovlnka s dostatočným vnútorným objemom taktiež poskytuje väčšiu flexibilitu pri príprave jedál a môže byť skvelým pomocníkom v každej kuchyni.

Rebríček top 10 mikrovlniek:

SAMSUNG MS23F301TAS/EO

WHIRLPOOL AMW 730 NB

BOSCH BFL523MS0

SENCOR SMW 1919BK

Fine Dinesty 2 v 1

Luminance Prime 34L

Julieta, mikrovlnná rúra s grilom

Victoria 20 vstavaná

MSB2547D-M

PMD 3410 

Príkon

Mikrovlnka s vysokým výkonom je dôležitým kritériom pri výbere tohto spotrebiča. Vyšší výkon umožňuje rýchlejšie ohrievanie a prípravu jedál. Avšak, je potrebné zvážiť aj príkon, pretože vyšší výkon zvyčajne znamená aj vyššiu spotrebu elektrickej energie. Taktiež, je dôležité sa zamyslieť, aké jedlá budete v mikrovlnke zvyčajne pripravovať. Vysoký výkon je vhodný pre rýchle ohrievanie popcornu, polievok alebo mrazených jedál. Mikrovlnka s vysokým výkonom taktiež umožňuje pripraviť jedlá s kvalitným výsledkom. Napríklad, steak môže byť rýchlo a efektívne opečený z vonkajšej strany, pričom vnútro zostane šťavnaté. Takže, mikrovlnka s dostatočným výkonom je skvelým pomocníkom v každej kuchyni a umožňuje rýchlu a efektívnu prípravu jedál. Avšak, treba mať na pamäti, že vyšší výkon môže znamenať aj vyššiu cenu spotrebiča.

Energetická trieda a funkcie

Energetická trieda je dôležitým aspektom pri výbere mikrovlnky. Mikrovlnka s vyššou energetickou triedou je energeticky účinnejšia a tým aj šetrnejšia k životnému prostrediu. Taktiež, nižšia spotreba energie znamená aj nižšie prevádzkové náklady pre používateľa. Pri výbere mikrovlnky je taktiež dôležité zohľadniť dostupné funkcie. Mikrovlnka by mala mať základné funkcie, ako napríklad možnosť rozmrazovania, rôzne úrovne výkonu a časovač. Avšak, mnohé mikrovlnky ponúkajú aj pokročilejšie funkcie, ako je konvekčný režim, kombinované funkcie alebo grilovanie. Takže, mikrovlnka s väčší počtom špeciálnych funkcií poskytuje väčšiu flexibilitu pri príprave jedál. Jednotlivé funkcie taktiež umožňujú jednoducho a pohodlne pripravovať jedlo. Mikrovlnka s dostatočnými funkciami je teda výhodnou voľbou pre každú domácnosť, ktorá chce mať všestranný spotrebič pre jednoduchú a efektívnu prípravu jedál.

Náš tip:

Nakupujte v kvalitných a overených e-shopoch: Andreashop.sk, Klarstein.sk, Planeo.sk, Fuego.sk

Rebríček top 10 mikrovlniek:

SAMSUNG MS23F301TAS/EO

WHIRLPOOL AMW 730 NB

BOSCH BFL523MS0

SENCOR SMW 1919BK

Fine Dinesty 2 v 1

Luminance Prime 34L

Julieta, mikrovlnná rúra s grilom

Victoria 20 vstavaná

MSB2547D-M

PMD 3410